Crăciunul în România

În România, sărbătorile de Crăciun și de la mijlocul iernii durează de la 20 decembrie până la 7 ianuarie. Al 20-lea se numește „Ziua de Ignat” sau pur și simplu „Ziua Ignat”. Este tradițional ca, dacă familia ține porci, unul este ucis în această zi de către capul gospodăriei. Carnea din porc este folosită în mesele de Crăciun. După ce porcul este ucis, membrii familiei împărtășesc un fel de mâncare numit „Pomana Porcului” (Caritatea Porcului), care este gătit în mod tradițional într-un cazan și constă dintr-o varietate de bucăți de porc (burta de porc, umăr, ficat, rinichi etc.) în un sos de usturoi și servit cu mămăligă (mămăligă). Numele „Ziua Ignat” provine din 20 este, de asemenea, ziua sfântului „Sfântul Ignatie al Antiohiei” și, de asemenea, „Sfântul Ignatie, arhimandrit al peșterilor din Kiev” în unele biserici.

Ziua Sfântului Nicolae (Sf. Nicolae) este sărbătorită pe 6 decembrie. În seara zilei de 5 decembrie copiii își curăță pantofii sau ghetele și îi lasă lângă ușă și speră că Sfântul Nicolae le va lăsa niște mici cadouri! Sfântul Nicolae s-ar putea numi și „Moș Nicolae” și, deși este sărbătorit în decembrie, nu face parte din sărbătorile de Crăciun! O tradiție spune că dacă ninge pe 6 decembrie, Sfântul Nicolae și-a scuturat barba pentru ca iarna să înceapă.

Sărbătorile de Crăciun încep cu adevărat în Ajunul Crăciunului, 24, când este timpul să împodobim Pomul de Crăciun. Acest lucru se face în seara de Ajun. În română, Ajunul Crăciunului se numește „Ajunul Crăciunului”.

Cântatul de colinde (cunoscut sub numele de „Colindatul”) este, de asemenea, o parte foarte populară a Crăciunului în România. În Ajunul Crăciunului, copiii ies la colindat cântând din casă în casă interpretând adulților din case. În mod normal, ei dansează și ei. Copiii primesc dulciuri, fructe, prăjituri tradiționale numite „cozonaci” și uneori bani pentru a cânta bine. Adulții cântă colinde în seara și noaptea de Crăciun.

Un Carol tradițional românesc este „Star Carol”. Steaua, din hârtie colorată și adesea decorată cu beteală, folie de argint și uneori clopote, este pusă pe un stâlp. În mijlocul stelei este o imagine a pruncului Iisus sau a unei nașteri. Cântăreții de Carol iau steaua cu ei când merg să colindă. Cuvintele Stelei Carol sunt:

„Vedeta a apărut în vârf,
Ca un mare secret pe cer,
Steaua este strălucitoare,
Fie ca toate dorințele tale să iasă bine. “

Alte colinde populare de cântat includ „Oh, What Wondrous Tidings” („O, ce veste minunata”) și „Three Wise Men coming from the East” („Trei Crai de la rasarit”).

Christmas carol singing